El V Cicle Cambra Romànica s’estrena fusionant música i literatura al recital ‘A través dels Pirineus’

Església de Sant Serni de Canillo
Església de Sant Serni de Canillo. Foto: Arxiu

El recital líric “A través dels Pirineus” ha estrenat el V Cicle Cambra Romànica a l’Església de Sant Serni de Canillo. Marie-Noëlle Coulon i Nicolas Licciardi han fusionat música i literatura amb una barreja d’obres clàssiques i populars. La darrera part del concert s’ha centrat en la interpretació de tres poemes de Josep Dallerès, amb una peça expressament composta per Corentin Boissier.

Una barreja de música clàssica francesa, catalana i llatinoamericana amb tocs de ritmes populars. El recital líric “A través dels Pirineus” ha estat l’encarregat d’obrir el V Cicle Cambra Romànica a l’Església de Sant Serni de Canillo.

Aquesta forma musical, nascuda al segle XIX, permet al piano i la veu participar en una mena de competició i ressaltar el text poètic, explica la cantant Marie-Noëlle Coulon.

La fusió entre la música i el poema és present fins a la darrera part del recital, on el protagonisme recau en la literatura andorrana. Tres poemes de Josep Dallerès, que reflexiona sobre el món actual i la condició humana, posen el punt final al concert.

El jove compositor francès Corentin Boissier ha estat l’encarregat de musicar les paraules de l’escriptor andorrà.

S’han venut totes les entrades que, enguany, a causa de la pandèmia, s’han vist reduïdes per la limitació de l’aforament. Això no obstant, el concert s’ha pogut veure en directe a YouTube. Des de l’associació Amics del Cambra Romànica, volen demostrar a través de tots els concerts del cicle que la cultura és segura.

TOTES LES NOTÍCIES