El Govern facilitarà un tercer test d’antigen gratuït a tots els residents de més de sis anys

Joan Martínez Benazet
Joan Martínez Benazet. Foto: SFG

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat aquest dilluns que cal continuar extremant les precaucions en les trobades previstes de cara a la celebració dels reis. En aquest sentit, ha recordat que cal fer-se una prova d’antígens si es preveuen relacions fora del nucli convivent i ha afegit que els comuns tenen habilitats punts de lliurament d’aquests tests gratuïts que proporciona el Govern a tots els residents de més de 6 anys.

Martínez Benazet ha afegit que s’han ampliat a tres els subministrament de proves gratuïtes, per a cada numero de cens, fins esgotar les existències.

Joan Martínez Benazet ha remarcat que “l’estratègia de cribrar i diagnosticar és l’eina adequada. El ministre ha destacat que els autotest d’antigen estan funcionant i demanen a tota la població que n’adquireixi i els utilitzi com una capa més de seguretat, sense deixar els altres consells bàsics: mascareta, distància, neteja de mans i ventilació”.

Justament, el ministre ha apuntat que els test d’antigen han permès detectar casos positius i frenar una seixantena de reunions familiars durant les festes de Nadal. “Seguint l’operativa que defineixi cada comú, els ciutadans podran obtenir un tercer test que donarà més seguretat en les pròximes reunions familiars”, ha afegit. Fins a la data s’han distribuït, a través dels comuns, un total de 69.724 proves, de manera gratuïta, als ciutadans residents a Andorra.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES