El fons Francesc Pantebre ja és accessible a través de l’Arxiu en línia de l’Arxiu Nacional d’Andorra

Una família davant el comerç Pantebre. Foto: Fons Francesc Pantebre Arqués / Arxiu Nacional d'Andorra
Una família davant el comerç Pantebre. Foto: Fons Francesc Pantebre Arqués / Arxiu Nacional d’Andorra

Fa poc més de 21 anys que el fons Francesc Pantebre Arqués reposa als dipòsits climatitzats de l’Arxiu Nacional d’Andorra, concretament des del dia 19 de juliol del 2000.

A la tardor del mateix any 2000 s’organitza una exposició a l’antiga sala d’exposicions del Govern d’Andorra, a la ‘sala de bombers’, entre els dies 19 de setembre i 22 d’octubre, sota el títol ‘Crònica d’una època’. A més, també es va fer una publicació homenatge representativa de l’obra de Francesc Pantebre Arqués, ‘Crònica d’una època. Andorra 1933-1936’.

És a partir d’aquest moment que comença la tasca de conservació, classificació, descripció i duplicació (en format analògic) dels 2.305 negatius que componen el fons per poder-lo posar a l’abast del públic.

Els anys han passat i el fons Pantebre va quedar aturat dins del món analògic, sense arribar a fer el pas al digital i al món virtual. Però aquest passat 2020 l’Arxiu Nacional ha decidit posar dins el món digital aquest fons, per això durant l’any passat s’han digitalitzat i s’han revisat les descripcions. Després de tota aquesta tasca, s’ha decidit posar un percentatge de les imatges del fons a l’Arxiu en línia, com s’ha anat fent amb els fons voluminosos. La resta d’imatges són consultables en la seva totalitat a les dependències de l’arxiu.

Amb aquest pas es fa un pas definitiu per fer més universal, si fos possible, el llegat fotogràfic de Francesc Pantebre Arqués.

TOTES LES NOTÍCIES