El Cor Jove Nacional 2021 prepara a la Seu d’Urgell el seu debut a Catalunya

El Cor Jove Nacional de Catalunya
El Cor Jove Nacional de Catalunya, al Palau de la Música. Foto: RàdioSeu

El Cor Jove Nacional de Catalunya prepara aquests dies a la Seu d’Urgell el seu debut arreu del país, que serà en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus.

La formació coral, que enguany dirigeix Pere Lluís Biosca (director del Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i del Cor Madrigal), va arrencar la seva novena edició el 12 de juliol passat. Aquest projecte formatiu d’excel·lència, impulsat pel Moviment Coral Català amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, ofereix als joves l’oportunitat de treballar en un ambient professional i amb directors de prestigi.

Després de viatjar a Eslovènia, on la formació coral ha participat en el festival Europa Cantat i on també ha ofert una petita gira de concerts, el Cor és des d’aquest passat dilluns a la capital urgellenca tot preparant el seu debut. Els seus components oferiran al públic del FeMAP dos concerts: aquest divendres, 30 de juliol a Tremp i dissabte 31 de juliol a Berga, amb un programa de música sacra que serà un diàleg entre compositors del barroc i contemporanis, amb dues obres d’estrena de Joan Magrané i Bernat Vivancos.

La formació clourà la primera part de la seva trobada d’estiu aquest diumenge, 1 d’agost, amb un concert a Malgrat de Mar, però es retrobarà pocs dies després, del 9 a l’11 d’agost, per a dur a terme el que serà el seu segon enregistrament discogràfic, que inclourà, entre d’altres, les dues obres d’estrena, encarregades especialment per a aquesta edició del CJNC.

L’última oportunitat per a gaudir-ne serà el febrer de 2022, amb un concert a l’Auditori de Barcelona, dins la programació del festival Emergents. Serà el punt final a una edició intensa, malgrat l’encara difícil context sanitari, i marcarà l’inici d’una edició, la del 2022, que serà molt especial perquè se celebrarà el 10è aniversari del cor.

TOTES LES NOTÍCIES