Progressistes-SDP demana al Govern que no amagui els continguts de la negociació amb la Unió Europea

Una assemblea de Progressistes SDP
Una assemblea de Progressistes SDP. Foto: Arxiu

La reunió s’ha celebrat, ateses les restriccions de rivades de la pandèmia, en un doble format: presencial i telemàtic. En el parlament d’obertura de la reunió, el president ha presentat una anàlisi de la situació actual i ha fet un esment especial en la necessitat de trobar un sender de sanejament de les finances públiques a mig termini.

Ha explicat que el deute públic i el dèficit s’enfilaran aquest any a nivells difícils de suportar en condicions normals. També ha parlat de la necessitat de conèixer l’estat i la situació de la negociació amb la Unió Europea i ha insistit molt que Mònaco té uns plantejaments molt diferents –i distants– d’Andorra i San Marino i que esdevé urgent que el Govern deixi d’amagar els continguts de la negociació.

A continuació el Consell Nacional ha analitzat els comptes de la formació de l’exercici 2020 que han estat aprovats per unanimitat.

L’exercici 2020 presenta un ròssec positiu de 10.468,65€, mentre el partit arrossega un ròssec deutor de 37.859,62€ derivat de la pòlissa de crèdit concertada per la campanya de les eleccions generals del 2019.

Les conselleres del Comú d’Ordino, Cristina Montoli o, i del Comú d’Andorra la Vella, Meritxell Pujol, han exposat les seves respectives actuacions en els equips de Govern d’ambdues parròquies i s’ha obert un ampli debat sobre les fractures socials que la crisi actual està provocant.

En el quart punt de l’ordre del dia, el secretari d’organització, Josep Lluís Donsion, ha presentat l’informe de les activitats dutes a terme per la Comissió Política Nacional, l’executiva del partit, durant el període març 2020- març 2021.

Josep Lluís Donsion ha fet un esment especial a l’inici dels Tallers de Política el passat dia 27 de febrer, amb el taller dirigit pel company Delfí Roca, “Les xarxes socials com a canals de relació política”.

El debat que ha seguit l’informe de la secretaria d’organització ha permès reforçar el plantejament inicial d’aquells tallers que Progressistes-SDP vol impulsar.

S’ha decidit així que el proper Taller de Política es dediqui a l’estudi de la situació de Mònaco, San Marino i Liechtenstein en comparació amb Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES