El 26è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol premia ‘Anatomia’ en la categoria Recull i ‘L’adeu’ en la categoria Poema

Els premiats al 26è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol 2023 (SFGA)
Els premiats al 26è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol 2023 (SFGA)

La ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, ha lliurat aquest divendres al vespre a l’Auditori Nacional d’Ordino els premis del 26è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol organitzat per l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques. En aquesta edició s’han presentat 13 poemes i 11 reculls. L’acte de lliurament ha comptat amb la celebració de l’espectacle poètic DELTA(S) Un blau infinit.

Pel que fa a la categoria Recull, el jurat ha atorgat el primer premi, dotat amb 1.200 euros, a l’obra ‘Anatomia’ d’Albert Ruiz. És un recull ben construït amb una solidesa tant formal com narrativa. El mateix jurat també remarca el treball artesanal de la llengua, amb un llenguatge ric i contemporani alhora. En la categoria de recull també, s’ha concedit l’accèssit a Montserrat Cobo pel treball ‘Foc’. El jurat en destaca el joc interessant entre diferents veus que s’interpel·len a través dels diferents poemes, singulars però integrats en el recull.

En la categoria Poema, el jurat ha atorgat el primer premi, dotat amb 300 euros, a ‘L’adeu’ d’Albert Ruiz, pel ritme i la riquesa d’un llenguatge molt treballat, que produeix unes evocacions molt reeixides.

En aquesta mateixa categoria s’ha endut l’accèssit l’obra ‘Vola llibertat!’ de David Esteve per l’originalitat d’un text que es va desplegant en una progressió de versos curts amb imatges molt genuïnes.

Els accèssits estan premiats amb un lot de llibres. El jurat d’aquesta edició ha estat format per Eva Arasa, Joan Marc Joval i Gemma Sampons.

[do_widget id=category-posts-pro-64]