Educació aprova la creació del bàtxelor en nutrició humana i dietètica

nutricio
Imatge d’un plat nutritiu. Foto: Arxiu

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el decret de creació del títol estatal de bàtxelor en nutrició humana i dietètica. La creació dels estudis s’ha fet a proposta de la Universitat Carlemany.

El bàtxelor en nutrició humana i dietètica ha d’aportar als alumnes l’adquisició dels coneixements per treballar de dietista-nutricionista en tots els àmbits relacionats amb la salut i el benestar de les persones i els col·lectius, com ara la nutrició clínica i la comunitària, la restauració col·lectiva, la indústria alimentària i l’educació alimentària.

Els títols de bàtxelor tenen una càrrega de treball de 180 crèdits europeus, distribuïts en sis semestres amb una càrrega de 30 crèdits europeus cadascun entre obligatoris, optatius i de lliure elecció.

El següent pas per tal que aquests estudis esdevinguin una realitat és que es presenti un pla d’estudis, que haurà de ser acreditat favorablement per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior (AQUA) i després aprovat pel Govern.

Tal com estipula la Llei de l’ensenyament superior, el Govern estableix les titulacions, de qualsevol nivell, que tenen caràcter estatal i que s’estructuren sobre la base dels cicles establerts en el marc de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), i queden referenciades en el Marc andorrà de titulacions de l’ensenyament superior d’Andorra (MATES). El primer cicle condueix al grau de bàtxelor, el segon al de màster, i el tercer al de doctor.

TOTES LES NOTÍCIES