Diferències entre el fitness i el wellness

Joves fent exercici
Joves fent exercici (Istock.com)

El concepte fitness és una mica més restringit, centrant-se més en la forma física, mentre que el wellness, embarca molts altres aspectes, convertint-se en un concepte de vida.

Podem dir que portem una vida wellness quan estem en forma i fem el que ens agrada sense esforç, quan podem controlar l’estrès sense esgotar-nos, quan menjar es converteix en un plaer sa i no en una obsessió i quan l’activitat física i l’exercici conformen la nostra rutina diària. El wellness serveix per a millorar la qualitat de vida, duent a terme amb freqüència una activitat física, una alimentació equilibrada i una actitud mental positiva.

El fitness en canvi pot ser considerat com un equivalent de condició física. Es tracta de l’estat que permet a una persona utilitzar el seu cos en activitats que requereixen força, resistència, flexibilitat, coordinació, potència, agilitat, velocitat, equilibri i precisió, sense experimentar esgotament.

Els components del fitness que influeixen en la salut són la resistència cardiorespiratòria, la composició corporal, la flexibilitat i la força. A més, es refereix a l’activitat física de moviments repetits que es planifica i se segueix habitualment a fi de millorar o mantenir el cos en bones condicions. La salut física és el resultat de l’activitat física freqüent, d’una dieta i nutrició adequades, a més d’un descans apropiat per a la recuperació física.

Per gymrutina.es

TOTES LES NOTÍCIES