Decorar una cuina rústica

Elements d'una cuina rústica
Elements d’una cuina rústica (Istock)

Quan ens referim a una cuina rústica, ens referim a aquella que té un aire campestre. Si el nostre objectiu és plasmar la bellesa i frescor del camp en la nostra cuina, haurem de centrar la nostra atenció en les característiques distintives d’aquest. La fusta es converteix en la protagonista absoluta, el cuir afegeix caràcter als entapissats, la llana representa el treball artesanal i els metalls rovellats afegeixen història.

El revestiment de les parets pot ser de maó vist, fusta, pedra o pintura en tonalitats clares o colors terra. També poden utilitzar-se pàtines de pigments naturals si desitges simular el pas del temps.

El mobiliari pel qual hauries d’optar inclou prestatgeries, armaris de rebost, armaris, taules i cadires de fusta. Materials resistents i poc treballats. Afegeixen valor decoratiu els mobles antics i restaurats, amb molts calaixos. Les portes poden ser de fusta reciclada, i millor encara amb maia o tela de filferro com a alternativa al vidre.

Els entapissats, catifes i les teles haurien de reflectir naturalitat i senzillesa. L’entapissat de cuir és el més utilitzat per a les cadires mentre que el cotó és el material característic d’estovalles i tovallons. Els tapissos de llana d’ovella filada i treballada artesanalment sumen encant a les parets.

Per al terra són comuns les catifes de fibres vegetals, com ara el bambú, el sisal o el jute.

Els colors característics de l’estil rústic són fonamentalment els marrons o sorres, colors molt acollidors i naturals. Però per a generar un contrast entre la fusta poden utilitzar-se tonalitats grises, pintures en colors pastís i fins i tot tonalitats intenses i fosques. Afegeixen calidesa els vermells desgastats i verds, principalment utilitzats per a destacar una paret.

Respecte de l’aixeteria i els accessoris murals es recorre usualment al llautó. Recorda que una cuina rústica d’antany incorpora elements d’elaboració artesanal com ara quadres, canelobres, objectes en ferro i ornaments de ceràmica.

Per casaycolor.com

TOTES LES NOTÍCIES