Continuen caient per la Covid-19 els ingressos de l’Estat de les importacions

Un funcionari de Duana revisant amb un transportista la mercaderia
Un funcionari de Duana revisant amb un transportista la mercaderia. Foto: ARXIU

Els ingressos per importacions de la duana continuen davallant. Aquest febrer van ser de prop de 12 milions, xifra que representa una disminució d’un 28%. Baixen en totes les categories, inclosa la taxa per importació de tabac.

La pandèmia ha sacsejat  fortament les arques de l’Estat. Al febrer del 2020, per exemple, la duana va ingressar uns 16 milions. Es tractava, recordem-ho, de l’últim mes abans que comencés a afectar el coronavirus i es prengués la decisió de confinar el país. Doncs bé, dotze mesos després els ingressos pel mateix concepte han baixat un 28% i eren d’uns 11 milions i mig.

Al febrer de l’any passat es van ingressar uns set milions i mig, aproximadament, per la taxa d’importació de tabac, que havia baixat a una mica més de 6 milions el mes passat.

Els fons recaptats per l’adquisició a l’exterior de combustibles minerals han baixat en aquest període prop d’un 50%.

El 2019, la duana va ingressar més de 200 milions d’euros. Una xifra que el 2020 havia baixat a uns 150 milions. Les caigudes d’ingressos més importants es van produir a l’abril i maig de l’any passat, precisament quan el confinament del Principat estava en vigor.

TOTES LES NOTÍCIES