Càpsules de cafè, un greu problema ambiental

Càpsules de cafè
Càpsules de cafè

Les càpsules de cafè que en la seva gran majoria són d’un sol ús no es reciclen adequadament i acaben en els abocadors, contaminant molt el medi ambient.

El temps que triga una sola d’aquestes càpsules de cafè a descompondre’s completament en un abocador és de 150 a 500 anys. Cada any milers de milions d’aquestes càpsules acaben com a residus a Europa, Amèrica i Austràlia.

Aquestes càpsules, estan fetes d’alumini i plàstic (tot i que l’alumini és el material principal en la seva fabricació). Perquè ens fem una idea de la magnitud del problema, una sola càpsula conté 1 g d’alumini, per la qual cosa es fa fàcil imaginar quan alumini hi ha en milions de càpsules usades diàriament.

Una alternativa suposa usar càpsules reutilitzables que puguin usar-se més d’una vegada. Això segurament disminuiria el malbaratament creat i, a més, també estalviaria una mica de diners.

No obstant això només una minoria d’aquestes càpsules poden reciclar-se, ja que resulta difícil fer-ho perquè apareixen barrejats l’alumini, el plàstic i els pòsits de cafè i es fa molt complicat poder separar-los.

És obvi que el nostre amor pel cafè no canviarà, però hauríem de valorar començar a prendre cafè d’una manera més responsable.

 

Per Ecocosas.com

TOTES LES NOTÍCIES