Cap de setmana i Sant Roc musical a les valls de Canillo

Esquella Incles Walking Music Festival
Cartell de la 6a edició l’Esquella Walking Music Festival. Foto: Comú Canillo

Les valls de Canillo viuran aquest cap de setmana combatent la calor amb música. Incles acollirà el dissabte a la tarda l’Esquella Walking Music Festival, on actuaran cinc grups d’Andorra a l’envelat instal·lat al pàrquing al fons de la vall. Canillo recupera aquest esdeveniment amb un format modificat pels protocols, concentrant totes les formacions en el mateix lloc i amb horari seguit, començant a les 15:30 h.

El diumenge es farà la segona jornada del cicle Música al Carrer, que s’ha creat per a dinamitzar el centre històric del poble de Canillo. També seran tres concerts, al pàrquing de l’Hortal. Finalment, el dilluns, festivitat de Sant Roc serà un dia festiu que vindrà marcat per la presentació de la cançó de Canillo, composta musicalment per Albert Gumí i amb lletra de Santi Casas per a aquesta ocasió. L’acte tindrà lloc el dilluns, després de la missa de Sant Roc, a l’església de Sant Serni.

Qui obrirà el cap de setmana musical i en aquest cas també l’Esquella Walking Music Festival, a les 15.30 h, serà Scarlett & Brotherhood, un grup que delectarà el públic amb versions de gèneres com ara blues, folk, bluegrass, gòspel i country. Els concerts, d’una hora de durada, continuaran amb Trio D3, que proposen un repertori farcit d’èxits d’artistes com Aitana, Miki Nuñez, Txarango o Malú, en format acústic. Tot seguit, a les 18 h, serà el torn de la formació Old School, una banda que versiona temes de rock des dels anys 50 fins a l’actualitat. El grup Manu&The Vodka’s agafarà el relleu a les 19.30 h, amb un repertori de rock & roll que interpreta versions d’intèrprets tan reconeguts dels anys cinquanta i seixanta com Elvis Presley, Carl Perkins o Bill Haley, amb una clara vocació de reivindicar el so rockabilly d’aquella època. Els encarregats del colofó final, a partir de les 21 h, seran els excèntrics
Punker‘s love the 80s que amb les seves particulars versions de punk rock posaran el punt final a una excepcional tarda de música en viu. El desplaçament fins al lloc de l’esdeveniment es podrà fer en el bus elèctric, servei que es veurà reforçat el servei fins a les 22 h. El públic haurà d’accedir amb mascareta i respectar la distància de seguretat.

Per la seva banda, ‘Música al Carrer’, que s’organitza amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar el nucli antic del poble de Canillo amb concerts íntims, se celebrarà el diumenge 15 d’agost. L’aparcament de l’Hortal tornarà a ser l’escenari d’aquesta jornada del cicle, amb les actuacions de B-Sharp (17 h), A&K Duet (18:30 h) i Jamp (20 h).

Finalment, el dilluns serà un dia molt important per a la parròquia en l’àmbit cultural, coincidint amb la diada de Sant Roc. A les 11.30 tindrà lloc la missa oficial a l’església de Sant Serni de Canillo, i durant el transcurs de l’acte litúrgic es presentarà la cançó de Canillo, que compta amb la lletra de Santi Casas i la música d’Albert Gumí.

Seguiment hi haurà el lliurament de premis del concurs ‘Florim la parròquia’, a la plaça Carlemany. La tarda estarà reservada als més petits amb un espectacle infantil, i clouran la festa les tradicionals havaneres, amb el grup Son d’Havanes, tots dos actes a Prat del Riu.

TOTES LES NOTÍCIES