Andorra i Portugal treballen en un acord per viatjar sense restriccions

bANDERES D'aNDORRA I pORTUGAL
Bandera d’Andorra i Bandera de Portugal. Foto: Arxiu

Andorra i Portugal treballen en un acord semblant al d’Espanya i França que serveixi per poder viatjar a ambdós països sense restriccions. Així ho va reconèixer l’ambaixador lusità a Madrid, que va estar present ahir a la celebració del dia de Portugal al Centre de Congressos.

Les relacions internacionals amb els països veïns s’han enfortit arran de la pandèmia. Els acords per les vacunes i els aixecaments parcials de mobilitat dels darrers mesos han unit encara més Andorra amb Espanya, França i Portugal.

És justament amb aquest últim que el Govern està treballant per equiparar el nostre document de vacunació al seu certificat verd europeu. L’objectiu és poder viatjar-hi sense restriccions mentre Europa no valida el certificat andorrà.

L’ambaixador de Portugal a Madrid, Joao Mira Gomes, ha remarcat que s’estan treballant de manera bilateral “les condicions per acceptar turistes”, ja que “tant Andorra com Portugal som països de turisme”.

Les relacions econòmiques és un altre àmbit que es vol treballar entre els dos països. De fet, l’ambaixador lusità creu que aquest enfortiment ha de passar per les noves tecnologies. L’objectiu és portar petites ‘start-upstecnològiques per aprofitar l’ecosistema andorrà i fer-les créixer en competitivitat.

Segons Mira aquest podria ser “un punt d’encontre” per atreure persones d’Andorra cap a Portugal i al contrari.

Quant a les vacunes que han d’arribar de Portugal, l’ambaixador va assegurar que l’enviament està pendent de les autoritats sanitàries, però que la idea és tenir-les aquí aquest mateix mes.

TOTES LES NOTÍCIES