Air Nostrum serà l’aerolínia que connectarà Andorra amb Madrid

L'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell
L’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell. Foto: GENCAT

Iberia Regional Air Nostrum és l’aerolínia que ha guanyat el concurs per al llançament de línies regulars des de l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell. Així ho ha anunciat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimecres. “L’establiment de línies regulars que permetin connectar el país amb aeroports europeus és una notícia cabdal per reforçar i millorar la connectivitat del Principat”, ha manifestat

Gallardo ha destacat que l’adjudicatària oferirà la connexió entre aquesta infraestructura i l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas a partir del 17 de desembre –malgrat que la formalització del contracte serà en data 1 de gener del 2022–.En aquest sentit, Gallardo ha anunciat que “s’oferirà un vol a i des de Madrid cada divendres i diumenge”, i que en dies concrets (com per exemple les festes nadalenques) aquests podran adequar-se segons la demanda. Els vols sortiran els divendres i els diumenges des de Madrid a les 14.30 hores i des d’Andorra a les 16.50 hores. El preu mínim del bitllet senzill serà de 59 euros.

El ministre també ha informat que la venda de bitllets es farà, gràcies als circuits i aliances ja teixides per la companyia, a través de l’eina internacional OneWorld. D’aquesta manera, els bitllets es podran comprar des de qualsevol punt del món i “hi haurà la possibilitat de combinar-los per arribar a una destinació final fent escala a Madrid, havent només de fer una compra i facturant un sol cop l’equipatge”. A tall d’exemple, Gallardo ha indicat que podrà comprar-se un vol de l’aeroport d’Andorra–La Seu a Nova York via Madrid.

Pel que fa a la retribució per part del Govern que permeti assegurar la viabilitat econòmica del primer any d’explotació d’aquests vols de passatgers, l’Executiu oferirà un màxim de 630.000 euros en funció de l’ocupació real de la ruta. Això és 20.000 euros menys del que havia previst l’Executiu en un inici. El concurs estipula que la companyia oferirà, com a mínim, vols amb avions d’almenys 48 places dues vegades per setmana fins el desembre del 2022.

AirNostrum també realitzarà iniciatives de màrqueting per garantir la difusió d’aquest nou servei entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i Madrid. La voluntat és que després d’aquesta primera línia regular a Madrid, les properes destinacions estratègiques amb les que connectar Andorra siguin París i Lisboa.

TOTES LES NOTÍCIES