Acariciar gossos i gats redueix l’estrès

Acariciant un gos
Acariciant un gos (Istock.com)

Diversos estudis han posat de manifest els beneficis de tenir mascotes. En aquest cas, la recerca s’ha centrat en l’estrès, constatant-se que acariciar gossos i gats ajuda a reduir-lo.

La recerca ha estat duta a terme per un grup de científics de la Universitat de Washington, els qui van observar que les persones semblaven estar més tranquil·les i alleujades quan s’estava en companyia de gossos i gats, a més que aquestes persones també tendien a oblidar-se més de les seves preocupacions o tensions.

En aquest marc, van optar per dur a terme la recerca per a comprovar si acariciar gossos i gats tenia realment efectes beneficiosos en la salut mental i emocional de les persones.

L’estudi es va dur a terme amb 250 estudiants universitaris amb alts nivells d’estrès i en èpoques estressants. A aquest col·lectiu se’ls va fer interactuar amb gossos i gats en sessions de deu minuts.

Els investigadors van usar els nivells de cortisol per a fer mesuraments del nivell d’estrès mitjançant proves de saliva. La clau està en el fet que aquesta hormona combat l’ansietat i el cansament associats a situacions estressants, ajudant al fet que aquest estat anímic no interfereixi en el metabolisme ni en el sistema immunitari.

 

Per Tot Sant Cugat
Font animalmascota.com

TOTES LES NOTÍCIES