
Nova recepta gastronòmica en aquesta secció setmanal. En aquesta ocasió la protagonista és un peix tot sovint oblidat en els temps actuals i que, per contra, proporciona moltes possibilitats a la cuina, guisada de formes ben diferents. I sent pot trobar tot l’any. A més, el seu gust suau característic fa difícil que hi hagi detractors, més enllà de les seves espines. Però, al cap i a la fi és un peix, no? Estem parlant de la truita de riu. Fa molt que no en menges? Pren nota d’aquesta recepta que es fa amb alls.
Ingredients i elaboració
Per a preparar una bona truita amb all, només calen uns quants ingredients:
- 2 truites de riu netes
- 4-5 grans d’all
- Farina (opcional, per a enfarinar el peix)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Julivert fresc (opcional)
Preparació:
- Si es vol, es pot enfarinar lleugerament la truita per a aconseguir una textura més cruixent a l’exterior.
- En una paella amb oli ben calent, es fregeixen les truites fins que quedin daurades per fora i cuites per dins. Un cop cuites, es reserven.
- A la mateixa paella, s’hi afegeixen els alls tallats a làmines. Es dauren a foc suau fins que siguin ben rossos, però sense cremar-se.
- S’hi pot afegir una mica de julivert picat per a donar un toc de frescor.
- Es torna a posar la truita a la paella uns segons perquè s’impregni bé de l’oli amb all.
- Servir immediatament, acompanyada si es vol d’un tros de pa de pagès o una amanida verda.