Com fer Naans, el pa indi per excel·lència

El Naan, el pa de l'Índia (iStock)
El Naan, el pa de l’Índia (iStock)

El Naan és un pa originari de l’Índia que s’ha convertit en un acompanyament popular per a diversos plats de la cuina no tan sols d’aquell país ja que la seva popularitat s’ha escampat arreu. La seva preparació és relativament senzilla i pot realitzar-se amb pocs ingredients comuns a la majoria de les llars.

Ingredients:

500 grams de farina de blat
1 cullerada de sucre
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
1/2 culleradeta de llevat en pols
200 ml de llet
100 grams de iogurt natural
2 cullerades d’oli vegetal
Julivert



Instruccions:

En un bol gran, barreja la farina, el sucre, la sal, el bicarbonat de sodi i el llevat en pols fins que estiguin ben integrats.

A poc a poc, afegir la llet, el iogurt, el julivert picat i les cullerades d’oli vegetal a la barreja de farina.  Pastar bé tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia i suau. Si la massa està massa seca, pots afegir una mica més de llet per a aconseguir la consistència adequada.

Cobrir el bol amb un drap net i deixar reposar la massa en un lloc càlid durant aproximadament 2 hores. Durant aquest temps, la massa hauria de créixer i doblegar el seu volum inicial.

Preescalfar el forn a 220ºC.

Dividir la massa en petites porcions i formar boles amb les mans. Estendre cada bola amb un corró per a donar-li forma de cercle pla d’uns 15 centímetres de diàmetre. Si la massa s’enganxa a la superfície, pots afegir una mica de farina per a evitar-ho.

Opcionalment, pots untar una mica de mantega a la superfície del Naan per a donar-li un gust més agradable.

Posar els Naans en una safata de forn lleugerament enfarinada o coberta amb paper de forn.

Enfornar els Naans durant uns 8-10 minuts o fins que estiguin lleugerament daurats a la part superior.

Un cop fets, treure els Naans del forn i deixar-los refredar una mica abans de servir-los.

[do_widget id=category-posts-pro-64]