Un estudi realitzat per científics del Real Jardí Botànic (Regne Unit) destaca que la meitat de les espècies de cafè silvestre estan en perill d’extinció.
Això es deu a la desforestació, el canvi climàtic i la propagació i l’augment de plagues i fongs patògens. En l’estudi es van avaluar a fons les espècies de cafè incloses en la Llista Vermella d’Espècies Amenaçades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN). I el resultat de més de 20 anys de recerca llança una gran preocupació pel futur de la producció mundial de cafè. La llista inclou el Coffea aràbica, el cafè més comercialitzat i preferit del món.
Utilitzant models informatitzats, van poder projectar com el canvi climàtic afectaria les espècies a Etiòpia, mostrant que el nombre de llocs on creix l’Aràbica podria disminuir fins a un 85% per a l’any 2080.
Aquesta última recerca afirma que entre el 60% de les espècies amenaçades d’extinció es troben espècies que poden ser crítiques per al futur de la producció de cafè. Actualment, el comerç mundial de cafè depèn només de dues espècies -Aràbica (al voltant del 60%) i Robusta (al voltant del 40%)- però a causa de les amenaces emergents i agreujants, és probable que es necessitin altres espècies de cafè.
Per Ecocosas.com