Vela pregunta per l’estat de l’Àrea de Salut Mental i de l’Hospital de Dia

Vela pregunta per l’estat de l’Àrea de Salut Mental i de l’Hospital de Dia
A la imatge, la consellera general, Susanna Vela. (Socialdemòcrates)

La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, ha entrat a Sindicatura una bateria de preguntes escrites sobre l’àrea de Salut Mental del Servei d’Atenció Andorrana Sanitària (SAAS) arran de les dades que el Ministeri de Sanitat va proporcionar el passat 31 de març.

Vela, ha sol·licitat conèixer quants professionals sanitaris hi ha a la plantilla de Salut Mental de l’hospital i a l’Hospital de Dia, quina és la ràtio entre professionals i usuaris, els horaris i torns de treball que exerceixen, i quins són els protocols i criteris per a organitzar l’estada dels pacients ingressats i pel subministrament de fàrmacs. 

La consellera socialdemòcrata també ha preguntat pel seguiment que fan els professionals sanitaris externs i d’Afers Socials dels pacients ingressats a Salut Mental, quin és el seguiment que es fa un cop donat d’alta els usuaris i quins són els tallers que organitza Salut Mental, qui els fa i quina titulació tenen els professionals i de quantes aules es disposa per impartir-los.

Finalment, Vela, també ha demanat pel nombre de persones ateses a l’Hospital de Dia, la ràtio de professionals i usuaris i pel seguiment que es fa durant els caps de setmana i els festius.

TOTES LES NOTÍCIES