UNESCO: Andorra s’implica contra el dopatge en l’esport

Per l'esquerra, Natàlia Font; Eva Descarrega i, al seu costat, Alain Cabanes (SFGA)
Per l’esquerra, Natàlia Font; Eva Descarrega i, al seu costat, Alain Cabanes (SFGA)

El secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes; la delegada permanent d’Andorra a la UNESCO, Eva Descarrega; i la directora de l’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD), Natàlia Font, han participat en la 9a Conferència de les parts del Conveni internacional contra el dopatge en l’esport de la UNESCO, celebrada aquest dimecres i dijous a París, França.

A la Conferència s’ha tractat l’evolució de la implementació de l’estratègia operacional per al període 2020-2025, així com el finançament del Fons per a l’eliminació del dopatge en l’esport que hauria de permetre l’efectiva implementació de l’estratègia. També s’ha analitzat l’impacte del conveni en legislació pública internacional i la interrelació amb els diferents ordenaments jurídics nacionals.

De la mateixa manera, la delegació andorrana ha participat també en una reunió d’alt nivell sobre la governança de la integritat en l’esport i el lideratge polític arran de la COP9. Durant la reunió s’han exposat exemples de bones pràctiques per a la implementació del Conveni i s’ha discutit la proposta del Secretariat de crear una plataforma per a facilitar la implementació de polítiques antidopatge a nivell nacional i regional.

TOTES LES NOTÍCIES