S’obre la convocatòria per participar en el programa d’estiu de les beques Fullbright adreçada a docents

Estudiants prenent apunts
Estudiants prenent apunts (Foto Istock.com)

S’ha aprovat ll’obertura de la convocatòria de la beca del curs Estudi dels instituts dels Estats Units d’Amèrica adreçat als docents de segona ensenyança, formació professional, batxillerat i tècnics del ministeri encarregat de l’educació per a l’estiu del 2022, en el marc del programa d’intercanvi Fulbright entre el Govern d’Andorra i el Govern dels Estats Units d’Amèrica.

El curs és una formació intensiva de sis setmanes de l’àmbit de la civilització contemporània dels Estats Units i tracta amb profunditat temes contemporanis de la societat, l’educació, la cultura i les institucions americanes. A més, també analitza períodes de la història, l’evolució dels valors i els centres educatius americans a través d’enfocaments interdisciplinaris, multidisciplinaris i tradicionals. En el curs es duran a terme debats econòmics, polítics i socials contemporanis de la societat americana.

El període per presentar la sol·licitud s’obrirà l’endemà de publicar la convocatòria al BOPA i es tancarà el 10 de gener del 2013.

 

Es resolen els ajuts de les beques per a l’ensenyament obligatori i per als estudiants a l’estranger per un import de 908.609,53 euros

D’altra band, també s’ha aprovat l’atorgament dels ajuts a l’estudi d’ensenyament obligatori tant a Andorra com a l’estranger.

Pel que fa a les beques dels estudiants a Andorra, així com de les beques dels estudiants a l’estranger, s’hi han presentat 1.234 sol·licituds. L’import de l’adjudicació ascendeix a 908.609,53 euros, que inclou beques de material, de transport escolar, de menjador escolar i de les beques concedides per cursar estudis a l’estranger.

També s’ha aprovat la resolució de la convocatòria dels ajuts per al pagament de les matrícules universitàries dels estudis de tercer cicle de l’any 2021.

Pel que fa als ajuts a les matrícules universitàries, enguany s’han rebut onze sol·licituds. Totes les candidatures han superat la fase de revisió administrativa que realitza el Departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals i s’han assignat el 48,40% del cost total de les matrícules ordinàries de tots els candidats per valor de 3.000 euros.

La ministra ha explicat que pròximament es resoldran les beques relatives als ajuts per a ensenyament superior.

TOTES LES NOTÍCIES