Salut: queden regulades les prescripcions dels especialistes un cop modificat el reglament

Ecografia a una dona
La biòpsia o l’ecografia obstètrica/fetal les han de prescriure metges especialistes (iStock)

Queda aprovat el Decret de modificació del Decret pel qual s’aprova el Reglament que estableix la Cartera de Serveis i Productes de Salut. Els canvis concerneixen a la regulació de les prescripcions per part de metges especialistes.

El Reglament inicial estableix que determinades prestacions només poden ser prescrites o executades pels professionals que tinguin una especialitat o formació específica. En aquest sentit, el text estableix un període de tres mesos prorrogable des de la seva publicació per a regular l’aplicació de les condicions de prescripció.

Una vegada ha transcorregut aquest període, des del Ministeri de Salut, i després de fer un treball d’anàlisi amb els col·lectius professionals implicats, es modifica i simplifica l’apartat relatiu a la prescripció i realització de proves diagnòstiques per a determinats especialitats previstes en el Reglament.

L’objectiu és que s’alineï a la pràctica assistencial habitual i a l’optimització dels recursos existents. Per a fer-ho, s’han reduït el llistat de prestacions i proves que només podien prescriure o realitzar determinats especialistes. Així, a tall d’exemple, proves com l’arteriografia cerebral, la biòpsia o l’ecografia obstètrica/fetal les han de prescriure metges especialistes en la prova diagnòstica o la patologia a què es destinen.

En paral·lel, a la modificació es destaca que s’elimina la necessitat de renovar, una vegada s’havia esgotat el total de sessions prescrites inicialment, les prescripcions addicionals de fisioteràpia per part d’un especialista. Amb el canvi reglamentari aprovat s’estableix que tant metges de capçalera com especialistes poden fer aquestes renovacions de prescripcions.

TOTES LES NOTÍCIES