Salut confirma dos casos lleus de coronavirus a Sant Vicenç d’Enclar

Una persona de peu amb l'ajuda d'un caminador
Una persona de peu amb l’ajuda d’un caminador. Foto: Arxiu

Salut ha informat que s’han detectat 3 casos a Sant Vicenç d’Enclar. Arran del positiu d’una treballadora que va evidenciar-se en un dels múltiples cribratges periòdics que es fan als centres sociosanitaris, s’han confirmat també 2 usuaris positius. L’afectació és, en tots els casos, molt lleu o asimptomàtica. Per precaució, s’han cancel·lat les visites al centre.

En el mateix sentit, una altra treballadora, en aquest cas de la residència Clara Rabassa, també ha resultat positiva en un dels cribratges periòdics. Ara s’està fent l’estudi epidemiològic per comprovar si el virus afecta també a algun usuari.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 16.712 (+146) persones i es registren un total de 15.770 (+29) altes. El total de defuncions fins a la data és de 131.

Actualment hi ha 811 (+117) casos actius: 7 (+1) persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 3 a l’UCI –2 d’elles amb ventilació mecànica–.

Pel que fa a la població escolar, hi ha 55 aules en vigilància activa –5 total i 50 parcial– i 47 en passiva. El centre British College d’Andorra resta tancat completament fins al dilluns 29/11 a causa de la presència de positius en la majoria de les seves aules.

Finalment, des de l’inici del Pla de vacunació, ja s’han administrat 113.787 vacunes –55.368 primeres dosis, 54.195 segones i 4.224 terceres–.

TOTES LES NOTÍCIES