Previsió de fins a 8 cm de neu a 1.000 metres

Vista de la seu de la Justícia des de Terra Vella un dia de nevada
Vista de la seu de la Justícia des de Terra Vella un dia de nevada. Foto: ATV

El Servei Meteorològic ha emès aquest dissabte un avís groc per vent i neu amb previsió de nevades generalitzades a partir d’aquesta nit de dissabte i fins dilluns primera hora del matí. Així, s’esperen gruixos acumulats al voltant dels 40 cm a 2.500m, 30cm als 2.000m, 20cm als 1.500m i 8cm a 1.000m. A més, el vent també s’intensificarà a partir d’aquest migdia amb rafegues que podran arribar a la matinada del dilluns als 70km/h al fons de vall i 100 km/h als cims.

Els Departaments de Protecció Civil i de Mobilitat, en previsió de les nevades generalitzades, recomanen limitar els desplaçaments amb vehicle de cara diumenge i anticipar trajectes i evitar els desplaçaments de cara el pròxim dilluns.

Es poden seguir les indicacions a través de l’aplicació mobilitat.ad, meteo.ad, a protecciocivil.ad, així com les xarxes socials oficials per informar-se de l’estat de les carreteres i la previsió meteorològica.

De la mateixa manera es recomana limitar i extremar les precaucions en les activitats a l’exterior i sortides a la muntanya.

A hores d’ara els Departaments del Govern pertinents (Servei Meteorològic, Protecció Civil, Mobilitat, COEX i els Cossos Especials) romanen atents a l’evolució de les previsions.

TOTES LES NOTÍCIES