Pere López lamenta que el Govern continuï rebutjant la seva oferta de col·laboració

Per López
Pere López, president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (Foto PS)

Mentre molts Governs del nostre entorn, com l’Espanyol o el Portuguès, fan tot el possible per assolir acords i complicitats de l’oposició i, particularment, dels principals partits, el President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, ha posat de relleu aquest matí que el Cap de Govern, Xavier Espot, “rebutja i ignora permanentment la nostra oferta de mà estesa“.

Això, afegit a la manca de treball conjunt i consens amb la resta de Grups Parlamentaris, fa que Andorra sigui el parlament que menys s’ha reunit dels països del nostre entorn. El President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, ha remarcat que s’ha volgut anul·lar la representació de la sobirania nacional “i no només no s’ha buscat la cooperació amb els partits de l’oposició sinó que s’ha intentat callar-nos i fins i tot buscar la confrontació: des de la majoria cap a l’oposició”.

Lòpez recorda com des de Govern es va agafar el guant de la mà estesa a la darrera sessió del Consell General, i lamenta que això sigui un discurs de cara a la galeria, doncs fa més de 16 dies que no té cap conversa amb el Cap de Govern. En aquest sentit, ha insistit que des del PS no es vol polemitzar, doncs les polèmiques ni curen ni eviten les dificultats.

Després d’una parada tan llarga com intensa, els Socialdemòcrates continuaran treballant en nous temes com ara la suspensió de les POB i POBRO, la publicitat de les línies de crèdit avalades, els autònoms i el servei de guarda. Pel que fa a la represa de les compareixences, López ha volgut destacar que estava convocada per demà 5 de maig una comissió de Sanitat, demanant la compareixença del ministre de Sanitat, Joan Martínez Benazet, ajornada sense data. En aquest sentit, des del PS insisteixen que els ministres tenen l’obligació de comparèixer.

Pel que fa als tests, amb la voluntat de clarificar les coses i sense ànims de generar polèmica, López ha remarcat que cap decisió a títol individual pot ser pressa en funció dels resultats dels tests, doncs no hi ha cap text legal que permeti prendre aquestes decisions. “Hem de ser pràctics, realistes i dir les coses com són”, ha demanat López, que ha destacat que “si el que es vol és tenir una foto aproximada del grau d’afectació o d’immunitat davant del virus, ens podem demanar si aquest és el millor mitjà”.

Text PS

TOTES LES NOTÍCIES