Pere Aragonès presideix la inauguració de la Trobada Empresarial al Pirineu, a la Seu

Pere Aragonès intervenint a la Trobada Empresarial al Pirineu, a la Seu (Govern.cat)
Pere Aragonès intervenint a la Trobada Empresarial al Pirineu, a la Seu (Govern.cat)

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha defensat aquesta tarda de dijous un model de finançament singular “basat en una relació bilateral amb l’Estat, com tenen el País Basc i Navarra”, “que ens garanteixi disposar de tots els recursos que el país genera”. “Sense un nou sistema de finançament singular, Catalunya està tocant sostre”, ha senyalat Aragonès, i ha assegurat que “Catalunya ha de poder decidir sobre els impostos i adaptar-los a les necessitats i preferències de la societat catalana”.

El cap del Govern català ha fet aquestes declaracions en el decurs de la inauguració de la 35a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, que porta per títol Liderar amb propòsit, i se celebra avui i demà divendres a la Seu d’Urgell. Durant la seva intervenció, el president ha afirmat que “cal un canvi de model; un canvi de sistema” i ha afegit que “la Catalunya dels 8 milions no pot funcionar amb les eines i el finançament de la Catalunya dels 6 milions”.

El cap de l’Executiu català ha posat en valor el treball del seu Govern en matèria d’economia “tenim una economia que funciona, que funciona raonablement bé”. Tot seguit, ha donat xifres: “Avui a Catalunya hi ha més gent treballant que mai” i ha afegit “estem a la taxa d’atur més baixa dels darrers 16 anys a Catalunya”.

En aquest sentit, durant la seva intervenció, Aragonès ha reivindicat la feina feta durant aquesta legislatura, “deixem encarrilats projectes àmpliament transformadors”, i ha posat com a exemple “els esforços en termes de connectivitat de l’Alt Pirineu, amb el desplegament de la fibra i del 5G” o “amb les millores a la C-14 i la històricament reclamada a la N-260”. Però, sobretot, amb “l’elaboració d’un ampli consens entorn l’Estratègia Pirineus i els seus 14 projectes transformadors”, que necessiten “dels recursos necessaris per a poder-se impulsar en condicions”.

[do_widget id=category-posts-pro-64]