Pastís de verdures

Un pastís de verdures (Getty images)
Un pastís de verdures (Getty images)

Liquidades les dates nadalenques amb els seus corresponents àpats tradicionals: rostits, canelons, sopes de galets i altres menges copioses, ara, arriba l’hora de recuperar la normalitat, si més no, d’una forma gradual. Tornar a la normalitat no vol dir pecar de rutina. La cuina fora dels períodes festius també ha de ser apassionant. La primera proposta després del Nadal és un exquisit pastís de verdures.

Ingredients:

Per a la massa:
200 g de farina
100 g de mantega freda, tallada a trossos petits
1 ou
1/2 culleradeta de sal
Aigua freda, si és necessari

Per al farcit:
1 carbassó mitjà, ratllat
1 pastanaga mitjana, ratllada
1 pebrot vermell, tallat a tires fines
1 ceba mitjana, tallada a daus petits
150 g de formatge ratllat (opcional)
3 ous
200 ml de nata líquida
Sal i pebre al gust
1 culleradeta d’herbes seques (orenga, romaní, etc.)



Preparació:

De la massa

En un bol, barrejar la farina amb la mantega. Afegir l’ou i la sal. Mesclar bé fins que la massa sigui homogènia.

Si és necessari, afegir aigua freda de mica en mica fins que la massa agafi consistència. Formar una bola i deixa-la reposar a la nevera durant 30 minuts.



Del farcit

En una paella, saltejar la ceba fins que estigui transparent.

Afegir el carbassó, la pastanaga i el pebrot.

Cuinar fins que les verdures estiguin tendres.

Retirar del foc i deixar refredar lleugerament.

En un bol, batre els ous i afegir la nata líquida. Barrejar bé i afegir el formatge ratllat, si s’utilitza.

Condimentar amb sal, pebre i les herbes seques.

Incorporar les verdures saltades a la barreja d’ous i nata. Remenar bé.



Muntatge del pastís

Estirar la massa amb un corró i cobrir un motlle per a pastís prèviament untat de mantega, oli o greix. Abocar la barreja de verdures sobre la massa estirada.

Fornejar a 180 °C durant uns 30-40 minuts o fins que la superfície estigui daurada i el farcit estigui ferm.

Deixar refredar el pastís abans de desmotllar-lo.

TOTES LES NOTÍCIES