Nova proposta de turisme familiar amb el Camí del Bosc dels Menairons a la Massana

BOSC MINAIRONS
Presentació del Camí del Bosc dels Menairons a la parròquia de la Massana. Foto: Andorra Turisme

Amb la voluntat de diversificar l’oferta per al públic familiar, s’ha presentat el Camí del Bosc dels Menairons a la parròquia de la Massana. Es tracta d’un projecte que s’inclou dins de les noves rutes de turisme familiar anomenades “Macarulla” impulsades des d’Andorra Turisme en la col·laboració de diferents comuns.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres Falcó, acompanyat de la cònsol major de la Massana, Olga Molné i el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, han recorregut un tram d’aquest nou itinerari.

El punt de partida d’aquesta ruta està situada al camí de les Pedres Blanques a la CG-4 al punt quilomètric 8,5 a mà esquerra d’un aparcament. El recorregut és planer i d’uns 4 quilòmetres, és circular i es completa en dues hores aproximadament. Per poder-lo seguir, cal recollir prèviament un fulletó a l’Oficina de Turisme de La Massana i a la d’Andorra la Vella. En aquesta guia, editada en quatre idiomes, s’hi detallen les activitats realitzar pels infants.

L’itinerari està perfectament senyalitzat i pretén donar a conèixer la figura dels menairons, uns éssers diminuts que durant el solstici d’estiu neixen d’una herba anomenada menaironera semblant a la falguera.

La intenció és que els més petits puguin acostar-se a la natura i descobrir de primera mà algunes tradicions i costums andorrans d’una manera lúdica i divertida.

A part d’Andorra Turisme i el comú de La Massana, també han participat en aquest projecte la logopeda i psicòloga infantil, Olga Armengol, l’entitat Voluntaris per la Natura que han condicionat un tros del recorregut i els artistes Jeniffer Ferrer i Douglas Porras que han creat la senyalització i els elements de fusta tot integrant-ho a la natura.

El Camí del Bosc dels Menairons forma part del projecte Macarulla on de moment, s’han creat dues rutes, aquesta a La Massana i una altra a Canillo, que s’inaugurarà en les setmanes vinents, amb la voluntat que a cada parròquia n’hi hagi una.

TOTES LES NOTÍCIES