L’ambaixador de la UE tractarà l’Acord d’Associació amb representants polítics i socioeconòmics

Edifici de la Unió Europea
Edifici de la Unió Europea. Foto: ARXIU

L’ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir, dialogarà entre demà i dijous amb representants del món polític, econòmic i social, durant la segona visita institucional del representant de la UE al Principat. La visita permetrà, en particular, tractar el punt de situació de les negociacions de l’acord d’associació i també efectuar una avaluació de la situació dels acords existents, en particular de l’Acord de cooperació, signat el 2004. El desplaçament de Lenoir s’inscriu en el conjunt de trobades institucionals que s’estan duent a terme de cara a preparar l’agenda negociadora dels pròxims mesos i que inclou, entre d’altres, l’inici del debat sobre la lliure circulació de persones.

L’ambaixador europeu es reunirà demà amb tots els grups parlamentaris i, a la tarda, amb els actors econòmics. En aquest cas, es trobarà amb la Cambra de Comerç, Industria i Serveis, la Confederació Empresarial Andorrana, el Consell de Col·legis Professionals i l’Empresa Familiar Andorrana. A més, també podrà copsar de primera mà les aportacions per part dels representants de diversos sindicats del país. Finalment, Lenoir mantindrà una reunió amb la Ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. La visita seguirà dimecres amb una reunió amb la delegació negociadora de l’acord d’associació i intercanvis amb representants del Govern per tractar la gestió de la crisi sanitària i els avenços d’Andorra en l’estratègia de finançament internacional. L’agenda de l’ambaixador de la Unió Europea a Andorra es tancarà el dijous amb una trobada institucional amb el cap de Govern.

Lenoir va ser nomenat ambaixador de la Unió Europea a Andorra a la tardor del 2019 i va efectuar la primera, i fins ara única, visita a Andorra al novembre, acompanyat de la cap negociadora adjunta, Clara Ganslandt. Les visites dels representants europeus al Principat són fonamentals perquè puguin conèixer la realitat del país i intercanviar directament amb els diferents actors amb qui el Govern està treballant l’acord d’Associació.

TOTES LES NOTÍCIES