Nou agents del Cos de Policia inicien el període de prova

Un agent de la Policia d'Andorra (SFGA)
Un agent de la Policia d’Andorra (SFGA)

El Govern ha aprovat aquest dimecres el nomenament definitiu d’una agent adscrita al Departament de Policia i de sis inspectors majors de policia. Aquest dimecres també s’ha donat llum verda al nomenament en període de prova de nou agents.

D’aquesta manera, es dona continuïtat a les places d’agents que queden lliures per jubilacions o excedències sense reserva de plaça i alhora se segueix nodrint el Cos de nous efectius. Entrant al detall, l’agent nomenada de manera definitiva pertany a la 56ena promoció, de la qual ja es van incorporar a la Policia nou efectius. Ella ho farà ara, ja que la seva etapa formativa es va haver d’allargar a causa d’una baixa mèdica.

En relació amb els inspectors majors, l’objectiu dels nous nomenaments, que s’han desenvolupat mitjançant concurs-oposició per promoció interna, és poder dotar d’un comandament B1 a diferents unitats policials adscrites a les àrees del Departament de Policia. Els nomenats realitzaran les tasques pròpies d’un comandament de l’escala executiva de nivell B1 de Policia –acomplint a més de les tasques operatives i executives que els puguin correspondre– les funcions de comandament operatiu, supervisió, coordinació i gestió de les unitats i de comandament superior dels grups i les seccions en què s’estructura el Cos.

Finalment, els agents en període de prova iniciaran aquesta etapa –després d’haver superat satisfactòriament la seva formació d’una durada de 9 mesos– a partir d’aquest mes de setembre en l’escala bàsica i en el grau d’agent de policia d’escala C1.

TOTES LES NOTÍCIES