Netejar l’argent

coberts plata
Per a netejar la plata es fa servir un procés químic

La plata es posa negra al cap del temps perquè està en presència de sofre, formant el sulfur de plata que és de color negre, motiu pel que perd la seva lluentor. Per a treure aquesta brutícia, necessitem tan sols: dues cullerades de percarbonat sòdic (anomenat aigua oxigenada sòlida), bicarbonat, sal, un bol, paper d’alumini i una olla.

El procés és fàcil. Es bull aigua en l’olla i es folra el bol amb paper d’alumini (aquest serveix per a crear un efecte magnètic, com un imant que atreu les partícules cap al fons del recipient).

Tirem les cullerades de percarbonat sòdic en el bol folrat, unes cullerades de sal, una mica de bicarbonat que tinguem a casa i finalment, l’aigua bullent. En aquest moment, submergim la plata que volem netejar. En posar l’alumini en el recipient i afegir els compostos químics abans esmentats, aconseguim que el sulfur de plata reaccioni amb l’alumini i els àtoms de sofre es transfereixin a l’alumini, formant sulfur d’alumini i deixant la plata neta. Si no s’obtenen els resultats esperats, ha d’escalfar-se més aigua i repetir-se el procés.

Acabat el procés, fregar la plata amb un drap fins a treure la lluentor.

Font: reciclandoenelatico.com