Mor als 97 anys Joan Armengol Pal, cònsol major els anys 1970 i 1971

Joan Armengol Pal presideix la mesa electoral en les primeres eleccions en que es va permetre el sufragi femení

Joan Armengol Pal, cònsol-president del Quart d’Andorra la Vella entre els anys 1970-1971 i alhora cònsol major de la parròquia d’Andorra, ha mort als 97 anys. El funeral se celebrarà demà dilluns 17 de febrer a les 4 de la tarda a l’Església de Sant Esteve.

Va presidir les primeres eleccions amb dret de vot de les dones, el 14 de desembre de 1971. Durant el seu mandat, amb Pere Moles Aristot de cònsol menor, va haver d’afrontar temes vinculats directament al creixement demogràfic, com el desplegament del clavegueram, la regulació del consum d’aigua potable a través de comptadors i la regulació de la circulació. 

En una de les imatges destacades de la història recent del país hi apareix Joan Armengol: es tracta de les primeres eleccions en què les dones van poder votar. Són els comicis del 14 de desembre de 1971 i ell, com a cònsol major de la Parròquia d’Andorra, presidia la mesa electoral.

Les problemàtiques derivades de l’augment demogràfic van centrar el mandat de Joan Armengol Pal. El desplegament del sistema de clavegeures i la regulació del consum d’aigua potable són algunes de les qüestions remarcables de la seva gestió al capdavant de la Parròquia d’Andorra (va ser cònsol major abans de la segregació d’Escaldes-Engordany). L’increment progressiu del turisme va obligar a potenciar la regulació de la circulació, sobretot si es té en compte que Andorra la Vella passa a ser una artèria principal.

Durant el mandat, també es va tractar la necessitat d’ampliar la capacitat del cementiri i es van iniciar les gestions per a la futura construcció de la carretera de l’Obac, que aleshores anomenaven avinguda de l’Obac.

TOTES LES NOTÍCIES