Més de 80 efectius han participat al simulacre d’emergència sísmica

Simulacre de terratrèmol
Simulacre de terratrèmol (SFG)

Aquest dilluns, s’ha dut a terme un exercici de simulació d’emergència sísmica en el marc del Pla d’Actuació davant un esdeveniment d’aquest tipus. El simulacre ha activat més de 80 persones entre efectius del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, el Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, el Departament de Policia, Andorra Recerca + Innovació, el Servei d’Urgències Mèdiques, el Gabinet de Comunicació de Govern, així com diferents grups de suport com la Creu Roja Andorrana, l’Associació de Treballadors Socials d’Andorra, la Unió Hotelera, Autèntics Hotels d’Andorra i la Unió de Radioaficionats.

A les 9 h del matí s’ha activat l’emergència davant d’un sisme d’intensitat superior a 5 fortament percebut i que presumptament ha ocasionat danys materials i ha requerit el rescat de víctimes. Després d’efectuar un vol de reconeixement amb helicòpters i amb drons, s’ha activat el comitè d’emergències i ha començat l’actuació des del centre de comandament principal en les tres localitzacions diferents, activant les diferents cèl·lules de suport, tal com preveu el Pla d’actuació per emergència sísmica de Protecció Civil.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha explicat que la llei de Protecció Civil, que actualment està en tràmit parlamentari, es preveu el desenvolupament de diferents Plans d’actuació, com ara el d’emergència sísmica, que contempla el desenvolupament d’aquests exercicis que permeten testar la coordinació entre els diferents departaments. L’actualització del Pla d’actuació, ha declarat el ministre, s’ha realitzat aprofitant els continguts i experiències compartides en el projecte europeu POCRISC.

El director del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Farré, ha detallat que habitualment els Bombers fan aquesta modalitat d’exercicis, però, que en aquesta ocasió, la simulació ha servit per provar la coordinació amb altres departaments i organismes. Farré ha afirmat la necessitat de posar a prova els diferents plans per tal de saber prioritzar els diferents escenaris a resoldre en cas de necessitat. Un total de 35 efectius dels diferents grups i unitats de Bombers han participat avui en aquest simulacre.

Per la seva banda, el director de Protecció Civil, Cristian Pons, ha destacat la bona coordinació entre tots els agents implicats en l’exercici i la importància de poder testar aquest tipus d’actuacions i detectar aquells aspectes que cal tenir en compte en una emergència d’aquest tipus.

TOTES LES NOTÍCIES