Macedònia de fruites

Macedònia de fruites
Un plat bo, sa i ben vistós (Getty Images)

La macedònia o còctel de fruites, no és més que una mescla de diferents fruites tallades en trossets i amanida amb sucre, licor o suc. Els tipus i les quantitats de fruites utilitzades depèn molt del gust de cadascun, podent-se admetre qualsevol varietat, això sí, tenint en compte que si volem que la macedònia es conservi almenys dos o tres dies, les fruites no han d’estar massa madures. També, cal anar amb cura amb les fruites com les maduixes o el plàtan, les quals s’aconsellen consumir el mateix dia.

Aquesta és la nostra proposta:

1 llimona (per a suc)
2 taronges (per al suc). Pot incloure’s una tercera si volem afegir-la també en trossos
5 o 6 maduixes
1 kiwi
1 plàtan
1 poma
2 rodanxes de pinya
1 préssec
2 cullerades de sucre

 

La preparació no pot ser més senzilla:

Tan sols hem de rentar, pelar (si ho desitgem) i trossejar en daus petits tota la fruita.

En un bol, afegirem el suc d’una llimona, que exercirà com a antioxidant perquè la fruita ens aguanti més temps.

A continuació anirem abocant una a una les fruites, alhora que remourem suaument perquè vagi absorbint la llimona.

Quan tinguem tota la fruita, afegirem un parell de cullerades soperes de sucre i remourem.

I, finalment, tirarem el suc de les taronges.

Quan estigui tot ben barrejat, taparem el bol amb un film transparent i portarem a la nevera durant unes 2 hores.

Una vegada transcorregut el temps, servirem en bols petits.

Com dèiem a l’inici, també se li pot afegir un doll d’alcohol o edulcorar amb una mica de mel o algun xarop.

[do_widget id=category-posts-pro-64]