López reclama “tolerància zero” contra les mostres d’odi al col·lectiu LGTBIQ+

Pere López
Pere López al Consell d’Europa. Foto: PS

El president socialdemòcrata, Pere López, ha destacat aquest dimarts al Consell d’Europa la importància de treballar en els drets del col·lectiu LGTBIQ+ tant en les regions foranes on se’ls castiga com en països membres de la Unió Europea. Una intervenció que ha fet en el marc de la sessió “Persones LGTBI a Europa i sobre presumptes violacions dels seus drets al Caucas meridional”.

López ha recordat que, tot i la feina que s’està duent a terme des de fa anys, encara falta molt per avançar i ha subratllat que no es poden obviar els senyals d’alerta ni els retrocessos que s’estan produint en ple segle XXI. “Inclús en estats membres de la UE sorgeixen declaracions que posen sobre la taula debats que consideràvem superats” ha expressat López.

Així mateix, el president socialdemòcrata ha destacat que cal reforç legislatiu contra tota mostra d’odi, així com tolerància zero i que s’inclogui en el codi penal.

Finalment, López ha recordat també que són molt pocs els països que recullen a les seves lleis els drets de les persones transsexuals i queer, que veuen com la seva situació i el seu pati ment encara és molt desconegut per a la majoria dels estats.

TOTES LES NOTÍCIES