L’índex de vendes de grans superfícies registra un -3,4% el mes de maig de 2022 respecte el de 2021

Una dona fent la compra en un supermercat
Una dona fent la compra en un supermercat. Foto: Pexels

Segons dades facilitades aquest dilluns pel Departament d’Estadística del Govern, l’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació negativa del -3,4%, a preus corrents, el mes de maig del 2022 respecte el maig de l’any anterior.

Pel que fa al desglossament de l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el +1,0% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) disminueix el -7,8% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra d’Espanya (+12,8%) i de la de França (+8,1%). 

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix el -8,1% al maig del 2022 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris disminueix el -6,1%% i les vendes de la resta de productes disminueix el -11,0%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al maig del 2022 creix el +1,2% respecte al mateix mes de l’any anterior, més del 65% són dones i més del 93% disposa de contractes a jornada completa.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES