L’IPC avançat registra una taxa interanual al mes de juliol del 2022 del +7,6%

Una botiga amb rebaixes
Una botiga amb rebaixes. Foto: Arxiu.

La variació interanual estimada de l’IPC al mes de juliol del 2022 és del +7,6% segons el càlcul de l’indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria dues dècimes respecte a l’IPC avaluat al mes de juny (+7,4%).

Aquest increment de la inflació seria a causa del comportament dels preus de dos grups: Vestit i calçat, es tracta d’un grup que està en període de rebaixes i l’impacte d’aquestes en els preus ha estat inferior al del mateix mes de l’any anterior; i el comportament a l’alça dels preus de l’Alimentació. Cal destacar l’efecte moderador dels preus del grup transport, a causa d’una lleugera disminució dels preus dels carburants i lubricants.

 

Indicador avançat a Espanya i França

L’IPC avançat d’Espanya del mes de juliol del 2022 se situa al +10,8%. En cas de confirmar-se, augmentaria sis dècimes respecte a la variació registrada al mes de juny.

L’IPC avançat de França del mes de juliol del 2022 se situa al +6,1%. En cas de confirmar-se, augmentaria tres dècimes respecte a la variació registrada al mes de juny.

 

Metodologia emprada pel càlcul de l’indicador avançat

Es calcula aquest indicador avançat amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC.

La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 91% aproximat dels preus de juliol entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior.

L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES