L’estiu FOCA (conté vídeo)

Víctor Rubio, marí mercant

En un any en què sembla que les convocatòries públiques van per sèries i, ara que ja podrem donar per acabada la tanda d’eleccions (almenys, de moment), estem iniciant el que alguns ja han batejat com l’estiu FOCA (Futbol, Olimpíades, Copa d’Amèrica) que, cal recordar, té la següent seqüència:

Eurocopa: del 14 de juny al 14 de juliol.
Olimpíada: del 26 de juliol a l’11 d’agost.
Copa Amèrica: del 22 d’agost al 20 d’octubre.

Dels dos primers esdeveniments tots tenim acumulat un historial més o menys ampli, però suficient per a entendre les dinàmiques de les diferents fases que es recorren fins a arribar a l’apoteosi final que decideix als vencedors. Però, amb la Copa Amèrica, excepte els cercles especialitzats, el desconeixement és notable i fins justificat.

En el cas de la Copa Amèrica la desconnexió amb una part important de la població de l’àrea metropolitana és evident en aquesta fase prèvia a l’esdeveniment i, l’acte de Louis Vuitton en el Parc Güell, amb les reaccions de les associacions de veïns són tot un avís.

Conscient d’aquest dèficit, el Port de Barcelona, amfitrió tan entusiasta com ineludible, està desplegant una activitat incessant perquè els mecanismes d’aquesta -molt important- competició siguin coneguts i gaudits per tots.

No es tracta solament d’un fotogènic i elegant esdeveniment esportiu de màxim nivell, es tracta també de la gran oportunitat per a llançar amb tot el seu potencial al que coneixem com l’Economia Blava que, majoritàriament, representa llocs de treball de nova qualificació per a la nostra àrea geogràfica i un posicionament militant, eficaç i atractiu per als joves que se sentin concernits en la defensa i utilització -professional insisteixo- del medi marí en tots els seus aspectes. Gairebé res!

Des de Forum.ad, ens sumem a l’esforç comunicatiu i en aquest article volem deixar clares unes poques coses bàsiques per als més despistats:

El vaixell de Nova Zelanda defensa el títol de campió que actualment ostenta.

Cinc equips més, (alemanys, francesos, suïssos, anglesos i italians) competiran prèviament entre si per a poder enfrontar-se al campió en la fase final.

L’esdeveniment estarà accessible a tothom, des del molt comercial i selecte Hospitality als espais més o menys oberts per a tots els pressupostos (inclòs el de 0 euros).

L’espai de les regates estarà situat davant de les platges barcelonines i les embarcacions privades podran acostar-se a contemplar les regates des de les zones que s’han assignat per a ells.

A més de les proves principals se sumen, per primera vegada, les competicions per a joves i la femenina.

Dit el més bàsic, deixem per al següent article els nous temes dels tripulants “ciclistes” d’una banda i el foil, causant de les sorprenents imatges de vaixells voladors, per l’altre.

Diversió assegurada!

Víctor RubioPS

El que això escriu s’ha posicionat a favor del vaixell italià Luna Rosa Prada Pirelli, primer per solidaritat llatina; i segon perquè, finalment, han aconseguit el suport de la Unesco. Ciao.

En primer terme l’embarcació Luna Rosa Prada Pirelli

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]