Les tàperes i les seves propietats

Tàperes
Tàperes (Istock.com)

Les tàperes són en realitat el capoll d’un arbust denominat Capparis Spinosa, una planta típica de la zona Mediterrània, on el seu consum es remunta a fa més de deu mil anys.
Algunes de les seves propietats més conegudes són:

  • És diürètica i depurativa.
  • És un excel·lent remei per a les aftes bucals.
  • Evita la fragilitat del cabell i la seva posterior caiguda.
  • És molt hidratant, proporcionant humitat a la pell.
  • La vitamina K que conté ajuda a que els ossos estiguin més forts.
  • Protegeix de les al·lèrgies.
  • Ajuda a la pèrdua de pes gràcies al seu alt contingut de fibra.
  • Millora el tractament de l’epilèpsia.
  • Consumida regularment, intervé en un millor desenvolupament corporal i mental.
  • Disminueix els nivells de sucre, sent molt aconsellable per a les persones diabètiques.

El sabor de la tàpera és una miqueta amarg i salat.

En la cuina mediterrània ocupa un lloc destacat, combinant molt bé amb peixos com el salmó o l’anxova, fet pel qual és freqüent veure-les acompanyant algun d’aquests plats. També combina molt bé en pastes, pizzes o amanides. No obstant això, el seu ús més habitual, és per a cuinar la famosa salsa tàrtara, de la qual la tàpera és el seu ingredient principal.

TOTES LES NOTÍCIES