L’arquitecte Burgués, encarregat de més millores a l’Escorxador Nacional

L'escorxador nacional
L’escorxador nacional. Foto: ARXIU

El Govern ha aprovat, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, l’adjudicació del concurs de selecció d’un professional de l’arquitectura per a la redacció del projecte i direcció de les obres de reforma i millores de l’Escorxador Nacional d’Andorra.

El concurs públic ha recaigut al professional Miquel Burgués per un import de 27.901,50 euros i ara es disposa de 9 mesos per a la redacció del projecte. Aquesta adjudicació arriba després que la primera licitació quedés deserta.

La voluntat dels treballs de reforma és anticipar-se al possible deteriorament de la infraestructura pel pas del temps, atès que les instal·lacions compleixen tots els paràmetres establerts referents a salut, seguretat, higiene i de benestar animal. En concret, el projecte licitat ha de contemplar una nova instal·lació frigorífica i la reforma de la sala de treball de vísceres blanques, així com la refecció del paviment impermeable de la planta baixa.

Cal recordar que la Fase 1 de les obres, conclosa a finals del 2019, va incloure la modernització principalment de les instal·lacions situades a la planta baixa de l’escorxador per tal d’incrementar la seguretat dels treballadors, el benestar i el maneig del bestiar. També es van implementar millores pel que fa a la descàrrega del bestiar a les corts i a l’accés del bestiar a cada una de les zones de sacrifici com també les línies de feinejat fins a la zona de classificació.

TOTES LES NOTÍCIES