L’aigua, per un dia, panseix la festa de les flors

Un dels punts florits a Andorra la Vella (Comú)
Un dels punts florits a Andorra la Vella (Comú)

La pluja d’aquest divendres ha obligat a traslladar a avui dissabte, a les 12 hores, l’espectacle inaugural de la segona edició de l’Andorra la Vella en flor. Així doncs, l’exhibició inaugural Flors de la meva ciutat, de la companyia Mademoiselle paillette, es durà a terme al migdia a la plaça de la Rotonda per a donar el tret de sortida a deu dies de decoracions florals arreu de la parròquia.

Sota el lema La vie en rose Andorra la Vella celebra fins al 13 de juny la segona edició de l’Andorra la Vella en flor, l’esdeveniment floral que decorarà els espais més emblemàtics de la parròquia com a atractiu turístic. Enguany hi ha 16 punts decorats amb estructures florals de gran format i decoracions al llarg de l’avinguda Meritxell, al Parc Central, a les places Guillemó i Príncep Benlloch, als carrers Callaueta i Sant Salvador, al passatge Europa i a Prat de la Creu i Prada Casadet i al passatge del Roc dels Escolls, paral·lel a l’avinguda Meritxell i que connecta cap a la plaça del Poble. El Consell General, a més, s’ha volgut sumar aquest any al projecte ornamentant, també, la plaça del parlament.

El cònsol major, David Astrié, ha assenyalat que l’esdeveniment es programa en una època de més baixa afluència turística amb la intenció d’esdevenir un revulsiu per a la parròquia i incentivar la desestacionalització. Alhora, ha remarcat que la intenció del Comú és consolidar l’Andorra la Vella en flor com una cita anual imprescindible.  

Algunes de les estructures de gran format estan creades per Daniel Santamaria, artista floral de renom internacional i membre de l’escola de paisatgisme de Barcelona. També, un dels elements que ja s’ha convertit en tot un emblema de l’esdeveniment -l’any passat van ser un dels punts més fotografiats durant l’estiu- són els sostres florals ornamentals que ja llueixen a l’avinguda Meritxell i al carrer Callaueta, que romandran instal·lats fins al setembre i que també oferiran ombra a la part més assolellada de l’eix comercial.

David Astrié ha explicat que bona part dels elements decoratius que s’utilitzen tindran una segona vida: les flors es replantaran als espais enjardinats de la parròquia i els sostres florals es cediran a les escoles perquè els reconverteixin en disfresses per al Carnaval 2024.

El projecte compta enguany amb la implicació del sector comercial, que hi col·labora decorant els aparadors i, també, en el primer concurs d’Instagram que s’impulsa al voltant de l’esdeveniment i que ofereix un val de compra per valor de 300 euros per a gastar en el més de mig centenar d’empreses participants.

En aquesta edició tornen també les visites teatralitzades: els dies 3, 4, 5, 9, 10 de juny George Bentham, expert botànic del segle XIX, juntament amb la Ventureta i el Frisky oferiran unes divertides visites gratuïtes al voltant del projecte floral.

TOTES LES NOTÍCIES