L’Acord d’associació tindrà estand a la Fira d’Andorra

Cartell anunciant que hi haurà a la Fira d'Andorra la Vella sobre l'Acord d'associació (Govern d'Andorra)
Cartell anunciant que hi haurà a la Fira d’Andorra la Vella un estand sobre l’Acord d’associació (Govern d’Andorra)

La ciutadania podrà informar-se sobre el projecte d’Acord d’associació que el Govern està negociant amb la Unió Europea a la Fira d’Andorra durant aquest cap de setmana. L’objectiu de la iniciativa és apropar a tota la població aquest projecte de gran calat i importància per la diversificació i impuls futur del país, així com poder resoldre dubtes i qüestions que la ciutadania pugui plantejar.

L’estand es dividirà en una part amb informació general sobre l’acord amb un plafó informatiu, una bateria d’animacions i un espai d’informació personalitzada amb la presència de l’equip de la Secretaria d’Estat per a les relacions amb la Unió Europea. També hi haurà una altra part on es convidarà a la ciutadania a plantejar qualsevol dubte, pregunta o comentari sobre aquest projecte.

El Secretari d’Estat, Landry Riba, respondrà presencialment a algunes de les preguntes de la ciutadania cada dia des de l’estand a partir de les 18:30 hores. Així mateix, les qüestions que no es puguin tractar es respondran, a partir de dilluns, a la pàgina web www.andorraue.ad.Jornada adreçada als joves amb debat i tallers

De forma paral·lela a l’impuls de l’estand a la Fira d’Andorra la Vella, i també tenint en compte el nombrós desplaçament a Andorra dels joves que estudien a l’exterior, la Secretaria d’Estat també ha organitzat el dissabte al matí una jornada d’intercanvi sobre Andorra, Unió Europea i l’Acord d’associació. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural de La Llacuna i començarà a les 10 hores amb una intervenció inicial del cap de Govern, Xavier Espot, i del Secretari d’Estat per a les Relacions amb la UE en la qual conversaran amb els assistents sobre l’Acord d’associació.

A partir de les 11 hores seguirà un debat en el qual s’abordarà, de manera més àmplia, com es relaciona la Unió Europea amb els joves, quines oportunitats ofereix i quins són els grans reptes que encara ha d’afrontar. En el darrer tram de la jornada es duran a terme tallers sobre programes europeus amb una doble finalitat, informativa i prospectiva, que ha de permetre identificar quins són els programes europeus més interessants per als joves d’Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES