La Seu d’Urgell limita a 20 km/h la velocitat a les entrades dels centres escolars

Senyal pintat al terra limitant la velocitat a 20km/h
Senyal pintat al terra limitant la velocitat a 20km/h (Ajuntament de la Seu)

Des d’aquesta setmana, la velocitat màxima a què poden anar els vehicles davant de les entrades dels centres escolars de la Seu d’Urgell està limitada a 20 quilòmetres per hora. L’Ajuntament de la Seu ha instal·lat senyals indicatius, tant verticals com horitzontals, per a advertir als conductors de cotxes, motos, bicicletes o patinets sobre la nova obligació de reduir la marxa quan es passa per aquests punts.

La mesura afecta els trams propers a les entrades a les escoles Pau Claris (Av. Camí Ral de Cerdanya) i Mossèn Albert Vives (C. Albert Vives) i el Col·legi la Salle (pel carrer de Llorenç Tomàs i Costa), a més de la Llar Municipal d’Infants Els Minairons (C. Sant Ermengol).

L’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, ha recordat que des de l’any passat el nucli urbà ha esdevingut una “ciutat 30”; és a dir, que la velocitat màxima hi està limitada a 30 km/h a tots els carrers. Pel que fa a aquesta limitació extraordinària de 20 per hora davant les escoles, en declaracions a RàdioSeu, Viaplana l’ha justificat per a “reforçar la seguretat en llocs on hi concorren infants i on cal mirar de prevenir que hi pugui haver qualsevol accident”.

El batlle urgellenc hi ha afegit que, amb aquestes mesures, l’equip de govern pretén “pacificar el trànsit” i “aconseguir una ciutat més tranquil·la i sostenible”, perquè creu que això comporta “un estalvi de CO2”. En la mateixa línia, Viaplana defensa que “la Seu és una ciutat que permet anar a peu a tot arreu” i, per això, anima la població a “desplaçar-se a peu, en bicicleta o en patinet” sempre que els sigui possible”. Tot i això, l’alcalde matisa que el consistori “es fa el càrrec” que aquests objectius “s’han de compaginar amb les activitats professionals” i que també tenen en compte que “de vegades no és possible” prescindir del cotxe “perquè tots tenim uns horaris i unes obligacions”.

Pel que fa també a aquestes reduccions de velocitat, i tot coincidint amb la implantació d’una ‘zona 20’ als centres escolars, l’Ajuntament de la Seu també ha instal·lat aquests dies uns nous senyals, de grans dimensions, en què s’adverteix de la limitació de 30 km/h a tot el nucli urbà. Els indicatius s’han col·locat a les principals entrades de la ciutat.

TOTES LES NOTÍCIES