La ministra Maria Ubach es reuneix a Roma amb el secretari general de la FAO, Qu Dongyu

Ubach i Dongyu a la seu de la FAO
Ubach i Dongyu a la seu de la FAO. Foto: SFG

Aquest dilluns a la tarda, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha reunit amb el secretari general de la FAO (l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació), Qu Dongyu. La trobada, que s’emmarca en la visita diplomàtica que Ubach està duent a terme aquest dilluns i demà dimarts a la Santa Seu i a Roma, s’ha celebrat a la seu de la FAO, a la capital italiana.

Ubach i Dongyu han acordat impulsar la col·laboració en el marc de la lluita contra el canvi climàtic, el turisme sostenible i la diversificació del sector agrícola andorrà. La ministra ha aprofitat l’ocasió per convidar al director general a visitar el Principat d’Andorra.

Posteriorment, Maria Ubach s’ha trobat amb la directora general adjunta de la FAO, Maria Helena Semedo, acompanyada de Rosalaura Romeo, coordinadora del Partenariat de les Muntanyes, l’aliança que uneix a Estats i organitzacions amb l’objectiu aconseguir el desenvolupament sostenible i la protecció dels entorns de muntanya, així com millorar la vida dels seus habitants. Durant aquest intercanvi, s’ha acordat estrènyer la cooperació entre la FAO i Andorra en l’àmbit de les muntanyes mitjançant l’establiment d’una estratègia concreta que tingui un impacte positiu en la ciutadania i l’entorn andorrà.

La FAO és l’organització que lidera els esforços internacionals per tal d’erradicar la fam, assegurar una agricultura i una pesca més sostenibles, habilitar sistemes agrícoles i alimentaris més inclusius i eficients, així com augmentar la resiliència dels Estats davant de crisis i amenaces. Andorra, que és membre de la FAO des del novembre del 2007, ha ocupat des del juny de 2019 i fins el mes passat un seient al Consell de l’Organització.

TOTES LES NOTÍCIES