La flama del Canigó ja és a la Seu

La flama del Canigó ja és a la Seu per a ser distribuïda (Aj. la Seu)
La flama del Canigó ja és a la Seu per a ser distribuïda (Aj. la Seu)

Aquest migdia de divendres l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, i al regidora de Festes, Christina Moreno, han rebut a mans d’Òmnium Cultural la flama del Canigó en un acte que ha tingut lloc al Parc del Cadí. Amb aquesta flama vinguda del cim d’aquesta muntanya de la comarca nord-catalana del Conflent, el Grup de Diables de l’Alt Urgell encendrant, al punt de les onze d’aquesta nit, la foguera de Sant Joan situada al terreny de sorra de l’aparcament del Dr. Peiró.

Val a dir, però, que abans de l’encesa de la foguera, a les vuit del vespre, tindrà lloc l’activitat ‘Coses a fer amb la Flama del Canigó’ que constarà d’una cercavila que anirà a càrrec del Club Social El Picot amb l’animació de la banda de Diables.

Aquesta cercavila amb la flama del Canigó s’iniciarà a la plaça Patalín, seguirà pel carrer Major, plaça dels Oms, portal de Cerdanya i finalitzarà al pàrquing del Dr. Peiró, on se’ls hi lliurarà als Diables de l’Alt Urgell i la rebran amb una traca. Seguidament tindrà lloc la lectura d’un manifest a càrrec d’Òmnium Cultural. 

A tres quarts d’onze de la nit, membres del Moto Club Ben Xops faran voltar en moto la flama del Canigó. La volta s’iniciarà a la plaça de les Monges, continuarà per les avingudes Garriga i Massó, Guillem Graell, Salòria, seguirà per la rotonda de Santa Magdalena, carrer Iglesias Navarri, passeig Joan Brudieu, carrer Lluís de Sabater, carrer Major, carrer Fra Andreu Capella, carrer Pau Claris, Parador, plaça dels Oms, fins arribar a la foguera. 

La Nit de Sant Joan culminarà amb un concert del grup Froylands i l’actuació del Dj Pua al mateix recinte del pàrquing del Dr. Peiró, organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Hi haurà servei de bar a càrrec del Grup de Diables de l’Alt Urgell. 

TOTES LES NOTÍCIES