La consellera de Cultura de la Generalitat inaugurarà el 7è Festival del Joc del Pirineu de la Seu 

Cartell del Festival del Joc del Pirineu de la Seu
Cartell del Festival del Joc del Pirineu de la Seu (Aj. La Seu)

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, inaugurarà oficialment aquest pròxim divendres, 31 de març, la setena edició del Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell. L’acte inaugural d’aquest esdeveniment dedicat al món del joc -presidit per l’alcalde de la ciutat, Francesc Viaplana, i el vicealcalde, Jordi Fàbrega, i la tinent d’alcalde de Desenvolupament Local, Mireia Font– tindrà lloc a dos quarts de vuit de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament urgellenc.

En aquest acte institucional també es lliurarà el guardó Amic del Joc, premi que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell atorga cada any a una persona o entitat que, amb la seva actuació professional contribueix de manera significativa a la cultura i, especialment, a la difusió dels jocs de taula.

Enguany aquest guardó ha recaigut en Oriol Comas, estudiós i autor català del món del joc de taula que al llarg de la seva extensa carrera ha publicat diverses obres al voltant de la història del joc i de diferents tipologies del joc. Ha estat director de la fira Jugar per Jugar de Granollers durant més d’una dècada i des del seu inici i fins el 2021 va ser el comissari del Festival Dau de Barcelona. 

Val a dir també que el mateix divendres, però a les sis de la tarda, s’inaugurarà el servei de préstec de jocs de taula de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell.Obertura de les ludoteques

Les ludoteques del 7è Festival del Joc de la Pirineu obriran portes al públic també aquest divendres 31 de març, a les cinc de la tarda, on s’hi podrà jugar fins a les vuit del vespre.

Pel que fa a les seves ubicacions, la ludoteca infantil i de primers jocs es trobarà situada al centre cívic El Passeig; la ludoteca familiar estarà instal·lada a la sala Sant Domènec i les sales ‘la Cuina’ i ‘la Immaculada’ acolliran la ludoteca avançada. Val a dir que totes tres ludoteques aniran a càrrec d’Ayudar Jugando.

Les ludoteques que obriran dissabte 1 i diumenge 2 d’abril (però no divendres a la tarda), seran: ludoteca de jocs gegants a l’exterior, a la plaça Soldevila; ludoteca de jocs tradicionals amb la Companyia de Jocs l’Anònima; i ludoteca d’iniciació a jocs de rol, al CETAP-Les Monges.Lliurament Premis Catalunya 2023

Un dels plats forts de l’esdeveniment és el lliurament dels Premis Catalunya 2023, guardons que lliura el Festival del Joc del Pirineu. Enguany serà la quarta edició d’aquests premis que es lliuraran dissabte 1 d’abril, a dos quarts de nou del vespre, a la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Aquests premis presenten tres categories diferents: Millor joc de taula infantil en català; Millor joc de taula familiar/adult i Millor joc de rol.

Els finalistes d’aquest any de cadascuna de les categories són:

  • Millor joc de taula infantil en català: A,B,C,D, de Pak Gallego; Dodo, de Frank Bebenroth i Marco Teubner; i Ouch!, de Théo Rivière i Roman Caterdijan.
  • Millor joc de taula familiar/adult: Insecta, d’Eugeni Castaño Ferran Renalias; Vip Rip, d’Eloi Pujades i Eugeni Castaño; i Lacrimosa, de Gerard Ascensi i Ferran Renailas.
  • Millor joc de rol: Alice ha desaparecido, d’Spencer Starke; Raven, de Daniel P. Espinosa; i Caucho y cromo, de Roberto Alhambra. Presentació de ‘Ierusalem Anno Domini’, nou joc de temàtica religiosa

Cal destacar que en el marc del Festival del Joc del Pirineu es presentarà un nou joc: ‘Ierusalem Anno Domini’, joc de temàtica religiosa, creat per Carmen García Jiménez, de l’editorial DEVIR.

Aquesta presentació, que  compta amb la col·laboració del Bisbat d’Urgell, tindrà lloc dissabte 1 d’abril, a les 12 del migdia, a l’església de Sant Miquel.Recerca Jove: ‘Els jocs lúdics i educatius’

Paral·lelament, avui dimecres, 29 de març, a les vuit del vespre, tindrà lloc a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, tot coincidint amb el Festival del Joc del Pirineu, la presentació de ‘Els jocs lúdics i educatiu’, de Recerca Jove.

Concretament, dos alumnes de segon curs de batxillerat de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell presentaran els seus treballs: ‘Disseny i creació d’un joc de rol de taula’, de l’alumne Arnau Balasch i tutoritzat per la professora Marina Pascuet; i ‘Creació de jocs per l’ensenyament de les matemàtiques’, de l’alumna Berta Homs, i tutoritzat per la professora Núria Betriu.

Aquesta Recerca Jove es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Espai Ermengol i també de manera presencial. L’acte és obert a tothom.

[do_widget id=category-posts-pro-64]