La campanya de vacunació avança a bon ritme i ja ha permès administrar el vaccí a 336 persones

La doctora Heras rep la vacuna de la Covid-19
La doctora Heras rep la vacuna de la Covid-19. Foto: SFG

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat que el procés de vacunació contra el coronavirus SARS-CoV-2 avança a bon ritme. Així, el titular de la cartera ha informat que fins dijous s’havien administrat 336 vacunes a residents i professionals de centres sociosanitaris –Cedre, Clara Rabassa i Albó– i a d’altres treballadors de la Salut com ara metges, infermers, auxiliars d’infermeria o encarregats del transport sanitari.

Martínez Benazet també ha destacat que aquest divendres s’administrarà el vaccí a les instal·lacions de Salita i Sant Vicenç d’Enclar, a banda que el punt de vacunació del SAAS seguirà funcionant durant tot el cap de setmana. En aquest sentit, el ministre agraït la “gran adhesió per part dels professionals sanitaris” a la campanya de vacunació.

Pel que fa a les dades sanitàries, la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 9.416 persones., i 8.537 persones han superat la malaltia. El total de defuncions fins a la data és de 93 i actualment hi ha 786 casos actius. 23 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell; 11 a l’UCI, on tots requereixen ventilació mecànica.

A la planta COVID-19 habilitada al centre sociosanitari El Cedre hi ha 15 ingressats: 5 procedeixen de Salita, 5 de Sant Vicenç d’Enclar, 1 de la Residència Albó i 4 derivats des d’Urgències de l’Hospital.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 55 aules estan sota vigilància activa –10 total i 45 parcial– i 37 en vigilància passiva. Precisament, Martínez Benazet ha destacat que els cribratges que es fan als centres escolars han permès detectar, de moment, 35 casos positius.

TOTES LES NOTÍCIES