La Cambra de Comerç tanca la ronda de reunions per parlar de l’impost turístic

Seu de la Cambra de Comerç
Seu de la Cambra de Comerç. Foto ANA Economia

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra es va reunir aquest dimarts a la tarda amb representants del PS i de Tercera Via per exposar les conclusions que s’han extret de l’anàlisi del Projecte de llei reguladora de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics. L’objectiu de la Cambra és donar la seva opinió i debatre de forma oberta i transparent el posicionament dels diferents sectors afectats amb relació a la futura a aplicació de l’impost.

La primera reunió va tenir lloc el passat 22 de desembre amb representants dels grups que conformen la majoria parlamentària dins la Comissió Legislativa d’Economia del Consell General. D’aquesta manera s’ha tancat la ronda de reunions amb tots els grups parlamentaris.

L’informe que s’ha entregat a les reunions recull diverses esmenes i consideracions amb l’opinió de la Cambra i els sectors empresarials, entre les quals destaquen: la voluntat de posposar l’entrada en vigor de l’impost turístic fins a l’1 de desembre del 2022 i la possibilitat d’establir un import mínim i lineal, amb indiferència de les estrelles de l’allotjament. A més, per tal d’afavorir la desestacionalització del turisme, el sector proposa la reducció d’aquest impost en temporada baixa i es proposa una reducció del 50% de l’impost pel primer any d’aplicació d’aquesta Llei.

D’aquesta manera, la Cambra vol fer arribar i defensar les propostes del sector empresarial als diferents grups parlamentaris del Consell General.

TOTES LES NOTÍCIES