La 7a edició del Concurs d’Obra gràfica clou amb la prova pilot del taller desenvolupat pels joves amb DI de Fent Camí

Els joves de Fent Camí realitzant un taller de màscares
Els joves de Fent Camí realitzant el taller de màscares (FPNSM)

La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell i el Museu Carmen Thyssen, han organitzat aquest divendres al mateix museu, una jornada especial amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, on s’ha anunciat el disseny guanyador del 7è Concurs d’Obra Gràfica i s’ha presentat la prova pilot d’un taller de manualitats desenvolupat per un grup de treball del programa Fent Camí, de l’FPNSM.

En aquesta edició del concurs, que s’ha obert a tota la ciutadania andorrana, la guanyadora ha estat Sara Moyano, una de les persones de l’FPNSM, després de ser la participant que ha rebut més votacions del jurat, format per les persones ateses de la mateixa Fundació. Així mateix, com ja és habitual, l’obra escollida s’ha representat en una selecció de tasses que es podran adquirir per 8 euros, en els punts de venda del Museu Carmen Thyssen i de l’empresa sociolaboral i&i Serveis.

El concurs anual té com a objectiu, a través de l’art, contribuir en la promoció dels drets i el benestar de les persones amb DI, en tots els àmbits de la societat i conscienciar a la ciutadania per a construir una societat més inclusiva.

L’acte ha comptat amb la participació de la Secretària d’Estat d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà; Guillermo Cervera, conservador general de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza; Celine Mandicó, directora general de la Fundació; Teresa Areny, cap de projectes del Museu Carmen Thyssen; i Imma Tomàs com a representant d’AUFARE (associació d’usuaris, familiars i representants legals de la Fundació).

Com a cloenda de l’acte, els joves amb discapacitat intel·lectual de Fent Camí també han impartit un taller de manualitats de creació de màscares, com a prova pilot de les activitats que el grup de treball estrenarà al museu, aquest mateix cap de setmana, 3 i 4 de desembre. El taller, on hi han participat tots els assistents, té la intenció simbòlica de representar com les persones són capaces d’amagar les seves pors i inseguretats per a adaptar-se millor al seu entorn, malgrat que darrere de cada “màscara” totes siguin iguals i amb els mateixos drets.

Cal recordar que el programa de Fent Camí és un projecte iniciat l’any 2016, per a joves entre 16 i 21 anys, per a rebre orientació prelaboral en diferents centres formatius del Principat, perquè les persones ateses obtinguin aquelles eines que els permeti integrar-se dins de la societat d’una forma natural.

TOTES LES NOTÍCIES