Govern manté actiu el programa de crèdits tous per a les empreses

Un magatzem de mercaderies
Un magatzem de mercaderies. Foto: Arxiu

Tot i que la previsió era posar fi al programa de crèdits tous a principis d’any, el Govern ha decidit mantenir-lo per tal de donar suport a les empreses tenint en compte el moment de crisi actual, sobretot per l’esclat de la guerra a Ucraïna i l’encariment de la vida.

El programa de crèdits tous va néixer per a ajudar les empreses a fer front a l’impacte de la pandèmia i la previsió de l’executiu era acabar-lo a inici d’any, però amb el conflicte d’Ucraïna i l’augment generalitzat dels preus ha decidit mantenir-lo actiu sense posar encara una data de finalització. Fins a final de juny s’han atorgat 1.555 crèdits per un valor de 154,3 milions d’euros.

El ministre de Finances, Eric Jover, ha explicat que encara tenen marge per a poder seguir ajudant les companyies, ja que el màxim previst és de 230 milions, tot i que han detectat que la necessitat ha anat clarament a la baixa, ja que aquest 2022, per exemple, només s’han sumat 5 sol·licituds. 

Jover ha destacat la possibilitat d’acollir-se al préstec amb un marge de màxim 7 anys. En total s’hi han acceptat 806 sol·licituds, que representen 96,2 milions d’euros. Els sectors econòmics afectats són el comerç i l’hostaleria. 

TOTES LES NOTÍCIES